The Shearin Group Leadership Training in Hong Kong: Steve Jobs ledarskap biografi

Ny bok avslöjar hur Apples Steve Jobs kämpade för att bli en bättre ledare

 

Steve Jobs började som en skitstövel, men en ny bok säger, han fick bättre.

 

Att i ett nötskal, är takeaway från blir Steve Jobs, en ny biografi av den sena Apples VD, som försöker ge nyans ofta berättade historien om Jobs professionell upphov på Apple, inklusive vildmarken åren som följde efter att ha drivit ut och hans triumferande avkastning.

 

Bokens författare, Brent Schlender och Rick Tetzeli, tyder på att mycket av arbetstillfällen är professionell bild som en mercurial manager var formas av "stereotyper som hade skapats sätt tillbaka i 1980," innan han och Apple retirerade från pressen. "Kanske det är därför den postuma täckningen återspeglas dessa stereotyper," författarna spekulerar.

 

Mellan den första vågen av pressen och återkomsten till Apple, Jobs personlighet och ledarstil skiftat i subtila och inte så subtila sätt genom kamper att nästa, sålde hans uppföljande insatser, samt inspiration från kreatörer på Pixar, som han förvärvade och senare till Disney. Precis som allt boken hävdar jobb ändrades genom att falla i kärlek med sin fru Laurene Powell jobb, och starta en familj.

 

Vissa delar av Jobs ledarstil stannade konsekvent, emellertid. Han fortsatte att driva för "upprörande mål," som författarna lägga den, och han fortfarande kan vara svår och argumenterande med kollegor.

 

Boken föreslår ändå att hans nivå av disciplin, empati och flexibilitet ökat under åren för att kompensera för sin negativa drag.

 

Boken ger bra lektioner för alla ledare, i den mån jobb har blivit en allmänt observerade fallstudie för urtypen för genius grundare. Boken belyser de ibland motstridiga ledarskap drag av en man som citeras i boken som säger, "jag inte ville vara en affärsman," och gick sedan på att bli utan tvekan den mest inflytelserika affärsmannen i sin generation. Här är de mest avslöjande Anekdoterna.

 

Även visionärer behöver höra realtalk

 

Medan arbetstillfällen agerade ofta som någon som trodde att visste han bäst, VD ändå sökte ut mentorer i den tekniska branschen, inklusive grundarna av Intel, Hewlett Packard, Polaroid, National Semiconductor m.fl. Vissa, som Andy Grove, tidigare VD för Intel, skulle förbli livslångt rådgivare, ibland för konsumtion av mentorerna:

 

Det går inte att sova den natten, Steve kallas hans vän och förtrogne Andy Grove 2 klockan sa Steve Grove att han slets om att återvända som Apples VD, och sår sin väg genom sin torterade överläggningar eller inte. Som samtalet drog ut på tiden, Grove, som önskade att gå tillbaka till sova, bröt och morrade: "Steve, titta. Jag ger inte ett skit om Apple. Bara göra dig."

 

Steve Jobs, fadersfigur

 

På nästa, dator företaget lanserade han efter att ha lämnat Apple, jobb var skyldig till micromanaging, vilket gör impulsiva dålig anställer och beskrivs som en "jämställdhet missbrukare" som skrek på ingenjörer som chefer. Men han försökte också vara mer av en "fadersfigur" enligt en tidigare anställd som citeras i boken. Hans paternal instinkter sammanföll med sin egen första försök på att vara en far till dotter han hade haft utom äktenskapet och offentligt avvisas.

 

"Steve värd årliga 'familj picknick" för sina anställda i Menlo Park. De var kid-orienterade lördag frågor, med clowner, volleyboll, hamburgare och varmkorv och även hokey händelser som säck raser,"enligt boken.

 

Senare, på Pixar, jobb gav topp filmskapare en liten bonus och krävde han använda den för att köpa en bättre bil. "Det måste vara säker, och jag har att godkänna det," jobb är noterad som säger.

 

När han återvände till Apple, jobb tvingas skära mycket av personalen och omorganisera, men han uttrycker sorg på ett sätt som de djärvt unga jobb inte kanske har.

 

"Jag fortfarande göra det eftersom det är mitt jobb," jobb är noterad som berättar författarna. "Men när jag tittar på människor när detta händer, jag tänker också på dem som är fem år gammal, ungefär som jag tittar på mina barn. Och jag tror att det kunde vara mig komma hem att berätta för min fru och barn att jag bara fick uppsagd. Eller att det kan vara en av mina barn i tjugo år. Jag tog aldrig det så personligen innan."

 

Inga recensioner, lite beröm för direkt underställda

 

De som arbetat för jobb kunde förvänta sig en earful från verkställande när man arbetar med honom varje dag, men de fått sällan formell recensioner och feedback. "Steve inte tror i recensioner, säger en före detta anställd. "Han ogillade alla formalitet. Hans känsla var, "Jag ger dig feedback hela tiden, så vad behöver du en recension för?"

 

Han var jämväl, mindre än generösa med att dela ut beröm till anställda. Istället skulle han Visa den genom att ta de bästa medarbetarna på promenader. "Dessa promenader betydde," erinrade om en annan anställd. "Du tror på dig själv,"Steve är en rockstjärna,"så att få otroligt tiden kändes som en ära på sätt och vis."

 

Jobs arbete och privatliv

 

Tidigt i sin karriär, jobb brände midnight oil på kontoret tillsammans med mycket av hans team, men när han återvände till Apple, han var mer fokuserad på att försöka balansera sitt arbete med sin nya familj.

 

I stället hovring över axlarna av star tekniker och programmerare, kunde han göra mycket av sitt arbete via e-post. Så han skulle göra det hem för middag nästan varje natt, spendera tid med Laurene och barnen, och sedan arbeta på hans dator sent in på natten...

 

På många nätter, skulle arbetstillfällen arbeta tillsammans med sin fru Laurene, hemma. När hans hustru berättar författarna, "ingen av oss hade mycket av ett socialt liv. Det var aldrig så viktigt för oss."

 

Göra tid för andlighet och meditation

 

Några har undrat över åren hur en man som bekant åkte till Indien och omfamnade buddhismen kunde förena som med rinnande största bolag i världen. Som det visar sig, fortsatte han att meditera tills han och hans fru hade barn, som skär ner vad lilla fritid han hade lämnat. I själva verket, enligt boken, arbetstillfällen "ordnat en buddhistisk munk vid namn Kobun Chino Otogawa att träffa honom en gång i veckan på hans kontor för att rådge honom inför hur man balanserar hans andliga känsla med sina affärsmål."

 

Omfamna livet

 

Efter hans första cancerkirurgi 2004 ändrade Jobs ledarskapsstil igen. Han hade mer känsla "bråttom" att driva innovativa produkter, och mindre tid och energi att hantera andra affärsmässiga frågor, alltifrån mänskliga resurser till tillverkning.

 

"När han kom tillbaka från den operation som han var på en snabbare klocka," berättar Tim Cook, Apples nuvarande VD, författarna. "Företaget körs alltid på en snabbrörlig löpband som inte slutar. Men när han kom tillbaka var det brådskande om honom. Jag kände igen det omedelbart."

 

Kanske det är därför gick han och hans team på Apple på att åstadkomma så mycket under de sju år han hade lämnat.